Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 01.07.2014

Precej vzponov, nič prvenstvenih

Pretekli teden je bilo kljub spremenljivemu vremenu kar nekaj vzponov v naših gorah. Prvenstvenih in ostalih posebnosti pa le nismo zasledili.  Največ se je plezalo v Skuti, Brani, Planjavi, Vežici, Mali Rinki. V Julijcih je bila kot vedno polna plezalcev Nad Šitom glava. Nad planino Zapotok so plezali v Srebrnjaku in Zapotoškem vrhu. Precej obiska je bila deležna Debela peč.

Na ledenikih in še višje

Iskalci snega se s smučmi še vedno podijo po ledenikih naših sosedov, nekateri pa so se tja podali izpopolnjevat znanje ledeniške tehnike. Enega takšnih tečajev je nad Chamonixom izvedel tudi AO Kranj, v njihovi bližini, natančneje nad kočo Envers pa se je podila njihova članica Tjaša Jelovčan s soplezalcem. Preplezala sta steno Tour Verte po smeri Le piege (6a, 200 m), smer Bienvenue au Georges (V, 370 m) v Nantillonsu ter smer Elle a du le faire (6b+, 140 m) v sektorju Little Yosemite.

Na aklimatizacijo v Courmayeur so šli Matevž Kastrin (AO Ljubljana-Matica) in Mojca Balant, Sabina Lamprecht, Grega Zakrajšek in Janez Toni (vsi AO Rašica) ter se uspešno spoprijeli s Kuffnerjevim grebenom v Mount Mauditu. Lep vzpon v čudovitem vremenu.

Srečno do prihodnjič.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 


Preglednica odprav: VTG 2014 

   

 

Kuffnerjev greben: Vir: AO Ljubljana-Matica

Značke:
ALP AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.