Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 03.02.2015

Prve ponovitve Demoklejevega srpa

Led se debeli, ledna sezona pa se nadaljuje s pogostimi vzponi v najbolj trdoživih slapovih. Velikokrat sta bila preplezana Centralni in Desni slap pod Prisojnikom. Na Jezerskem sta radodarno delila veselje plezalcem Sinji slap in Vikijeva sveča. Sneženje je nato nekoliko zavrlo plezalce. Marsikdo je raje smučal s kopastih vrhov po debelem pršiču, nekaj navez pa se je le odpravilo v vertikalo. V tujini se je plezalo v Maltatalu in Sappadi.

Damoklejev meč je bil pretekli teden večkrat preplezan. Miha Zupin (AO Kranj) je v torek, 27. februarja, s soplezalcem preplezal njegov podaljšek Demoklejev srp in verjetno opravil prvo ponovitev smeri. V srpu jima je sledila še ena naveza. Sosednja Čira Čara zaenkrat še čaka na ponavljalce.

Stene so večinoma samevale. Največkrat so bile preplezane kratke smeri nad Vršičem. Nočno plezanje Teranove postaja že navada.

Srečno!

 

 

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

 

2 komentarjev na članku "AN - 03.02.2015"

Franci Savenc,

AO Rašica, 28.01.2015 - SamoK: Ime pove vse
Tudi Rašičani nismo umanjkali pri splošnem obisku Damokleja (čeprav je ideja padla že po prvi ponovoletn objavi). Šli čez slap, pa še do roba stene po srpu, nazaj pa po vrvi. Led raznolik, ambient za brez besed, meč je res meč, z njega pa teče, da je temeljita kopel zagotovljena, posledica zmrznjena oprema in udeleženci. S slapom in smerjo smo se spoznali Brdi, Borut M. in Samo.


Peter Podgornik,

Demoklejev srp, znane ponovitve:

Klemen Jelič in Miha Zupin, 27. 1. 2015 ter Borut Demšar in Luka Žakelj, 27. 1. 2015

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.