Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 06.11.12

Med cepini in magnezijem

Poletje se dokončno poslavlja. Slabo vreme je obete o dolgih novicah zaradi praznikov odplaknilo in vse kaže, da se začenja obdobje, ko se v stenah ne bo dogajalo veliko, magnezij in cepini se bodo potikali po plezališčih in tramovih. Ostane le upanje na čimprejšnjo zimo in dobre razmere.

Najbolj zagreti se ne pustijo čakati in so se že zagnali v sveže pobeljene stene, še preden jih je zalil dež. Matevž Mrak in Martin Žumer (oba AO Radovljica) sta prvi sneg preizkusila 31. 10. v Šentanski smeri v Begunjščici (V+/III-IV, 150 m), dva dni kasneje se jima je pridružil še Klemen Žumer in skupaj so preživeli "Kamenkov dan". Plezali so Kamenkov kamin (VI-/IV-V, 150 m) in Steber ob njem (V-/IV-V, 150 m).

v Stebru, vir: AO Radovljica

Nekateri so praznike kljub bolj muhastemu vremenu izkoristili za "tradicionalne" novembrske destinacije. Plezalo se je popularne smeriv Arcu, Paklenici, Omišu, ...

O Slovenski mladinski alpinistični reprezentanci (SMAR) se je že veliko pisalo in govorilo, predvsem pohvalno. "Drugačnega" mnenja ni bilo nikjer opaziti, niti slišati. Mogoče so za to kriva predvsem imena, ki se pojavljajo v zvezi s SMAR-om, saj predstavljajo vrh ne samo slovenskega, ampak tudi svetovnega alpinizma in malo kdo se upa temu oporekati. Zato je vsekakor zanimivo branje "drugače" mislečega, izkušenega alpinista, ki si upa opisati tudi svoj pogled. In glede na napisano, se nam na srečo ni treba bati za razvoj vrhunskega alpinizma, saj se razvija kar nekaj "potenciala".


5. novembra je praznoval rojstni dan Tomo Česen, pisec Alpinističnih novic, ki so izhajale še v časopisu Delu ...

View Tomo Česen and over 3,000,000 other topics on Qwiki.

Značke:
ALP AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.