Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 22.12.1967

Delo, Šport: ... Straškova in Ščetinin hitro okrevata 

Čeprav sta zadnji dve alpinistični nesreči močno prizadeli Akademski AO, je v njihovih vrstah spet vedro razpoloženje. Oba ponesrečenca - Vida Strašek in Peter Ščetinin, hitro okrevata in že razmišljata o novih vzponih v letni sezoni 1968.
Vida Strašek, ki se je ponesrečila 26. XI. v Paklenici, je že več kot teden dni v domači oskrbi. V nekaj dneh ji bodo zamenjali mavčno oblogo na nogi in potem bo s pomočjo bergel lahko tudi že hodila.
Peter Ščetinin, ki se je ponesrečil teden dni kasneje v steni Dedca, odhaja te dni v Zavod za rehabilitacijo, kjer bo začel z razmigovanji. Tudi on ima samo še eno mavčno oblogo in to na levi roki, sicer pa se odlično počuti.

Izleta na Elbrus ne bo
Trud PZS in še posebej Alpinističnega odseka Lj. Matica, da bi v prihodnjem letu organizirali izlet na najvišjo goro Kavkaza - Elbrus (5633 m), je bil zaman. V torek je Inturist brzojavno sporočil, da ne more poslati vabila, ki bi omogočil organizacijo izleta. S tem je propadla možnost, da bi si že prihodnje leto lahko tudi naši planinci ogledali Kavkaz.

Telovadba tudi v Kranju
Vzgledu ljubljanskih alpinistov, ki imajo v zimskem času posebno telovadbo v študijski telovadnici Narodnega doma, so se sedaj priključili še Kranjčani. Vodi jo Iztok Belehar, profesor telesne vzgoje, na programu pa je vsako sredo.
Udeležba za sedaj še ni velika, saj jih redno hodi le po 8 do 10, toda led je prebit.
V Ljubljani so naredili se korak dalje. Vsak torek je na sporedu še kondicijski tek po Rožniku.

  22.12.1967


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: G.Š.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.