Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 28.12.2021

Lažje ture, filmi in predavanja

AN - 28.12.2021

Solidna snežna podlaga se hitro tanjša, napovedane otoplitve bodo to le še pospešile. Slabo se piše osnutkom lednih linij, ki so zelo počasi nastajale v preteklih tednih. Markantnih zahtevnih ponovitev ni bilo, dobro zimsko izkušnjo so kljub vsemu nudile tudi lažje smeri, saj je bilo potrebno ob pomanjkanju snega in ledu v marsikateri od njih pogosteje kot običajno stopiti ali prijeti za skalo. Najstrmejši znani vzpon sta opravila Denis Arnšek in Davo Mihev (AK Črna) v Raduhi. Preplezala sta smer ZZ (IV+/IV, III, 125 m). Obiskan je bil tudi Lanež ...> Solidnih razmer za ledno plezanje še vedno ni bilo. Nekaj ledu se je našlo pod Prisojnikom, ponovno so bile preplezane tudi linije v Čedci, kjer se je eni od navez zgodila nesreča - na srečo z dobrim koncem. 

Več je bilo turnega smučanja, pa tudi nekaj lažjih alpinističnih spustov. Marko Kern in Marijana Cuderman sta smučala v severni steni Vajneža po žlebu z neznanim imenom (okoli 35°, začetek več, nižje manj) in s Stola po direktni varianti Široke riže. Matej Mejovšek je s sosmučarjem smučal z Vrtaškega slemena. Na vrh sta se povzpela po zahodnem grebenu, smučala pa z vrha direktno v dolino Vrata. 

Bovec Outdoor film festival

Danes se v Bovcu začne 14. Boff. Izbor filmov in predavanj je pester, na sporedu je veliko alpinistične in plezalne tematike - med drugim predavanje Luke Stražarja o letošnji odpravi v Nepal. Več ...

Srečno!

Arhiv Alpinističnih novic 
in izpis objav:
alpinizmu 
odpravah (VTG)
s prvenstvenimi
Značke:
ALP GL4 AN

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.