Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Besedarije 16.08.11

Uvodnik. Mineva deset let odkar sem prvič … ali je pomembno? Glavno je, da se še vedno lahko ukvarjam sam s sabo. Mimogrede tudi čestitke uredništvu PV ob njihovem jubileju!

»Besedarije, to sem jaz!« Zato je napisano resnično samo navidezno (pod krinko). In ne delajte vzporednic z vestnikom, da ne pridete navzkriž z njegovim uredništvom.

Nasvet, kako priti do takojšnje objave v PV: napišite jim pismo. V uvodnem delu konkretno pohvalite vestnik, na splošno pokritizirajte kakšno napako, ki ste jo opazili na izletu in seveda mimogrede opišite, kje ste bili.

Planinski vestnik se je po velikosti izenačil z največjimi. S 33,5 cm x 24,3 cm ga prekaša le malo glasilo tržaškega planinskega društva Alpinismo Triestino.

Izpoved planinskega zajca: nisem si upal prijaviti se na natečaj Planinskega vestnika za najboljšo zgodbo, ker ni bil anonimen.

Pošiljajte vendar svoje prispevke na PV in v uredništvu bodo vašo odločitev pozdravili. V njem sedi pet doktorjev.

Ko gre za gorske nazive, je Franc Ekar car: v odgovoru na njegov predpis rabe naziva planinec so morali člani uredništva kot zadnji argument uporabili tudi svoje nazive.

Ne vem, zakaj me je motilo, ko na tem portalu nekateri komentirajo pod krinko. In tudi ne vem, zakaj tu nikoli ne komentira naš urednik. Kajti tudi v PV so že objavili pismo enega od urednikov in tudi pod izmišljenim imenom.

Kje tiči izvirni greh? V želji, da mi pred leti v PV objavijo zgodbo, sem začel po malem, potem pa vse bolj grešiti. Ste videli, koliko grehov je bilo še v meni? Moj pravi podpis vam zagotavlja, da se tega tudi zavedam.
 

Menda tisti, ki komentira z izmišljenim imenom, lažje napiše, kar resnično misli. A to še ne pomeni, da je tisto, kar misli, tudi resnično.

Ko je šel bos na Triglav, je srečal policiste. Lahko jih je samo opozoril, da on pri petdesetih pa še ne bo mogel iti v pokoj.

Glej ga zlomka, kaj za vraga nekatere žuli Igor. Tisto, kar jih žuli, je lahko samo v njih samih.

Pravi kaveljc je tisti, ki ne bo samo svojih komentarjev, ampak tudi svoje dosežke v gorah pripisal drugemu imenu.

Iztok Snoj

 

 Na Robanovi planini

 Pečovnikove koze

 Na Robanovem travniku

 Gora Robanovega kota

 V srcu Robanovega kota

 Skriti kotiček R. kota

Robanov kot, 27. julija, 2. in 4. avgusta 2011

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.