Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten - 01.11.2023

padel gorski kolesar

Bilten - 01.11.2023

Ob 14.03 je na gorsko kolesarski poti Golovec trails v Ljubljani padel gorski kolesar. Gasilci GB Ljubljana in gorski reševalci GRS Ljubljana so poškodovanca oskrbeli do prihoda reševalcev NMP in ga prenesli do reševalnega vozila.


Vremenska napoved

Napoved za Slovenijo

Danes bo povečini sončno. Po nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne marsikje megleno. Popoldne se bo od jugozahoda oblačnost povečala in na Primorskem ter Notranjskem že lahko rahlo dežuje. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19 °C.

Ponoči bodo na jugu Slovenije nastale rahle padavine, ki bodo do jutra že ponehale.

Jutri bo v vzhodnih krajih dokaj sončno, na zahodu pa povečini oblačno z dežjem, ki se bo čez dan krepil. Spet bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 10 do 17, ob morju do 19 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo razmeroma sončno z jutranjo meglo po nižinah. V krajih zahodno in južno od nas se bo popoldne pooblačilo, kjer bodo nastajale tudi plohe in posamezne nevihte.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas bo sprva še sončno, a se bo popoldne pooblačilo, vendar bo do večera ostalo suho. Drugod bo povečini oblačno. Na zahodu bodo že zjutraj nastale plohe in nevihte, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu.

Obeti

Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile, v noči na petek zajele vso Slovenijo ter v petek čez dan postopno oslabele. Nastale bodo nevihte z nalivi. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1500 m.

V soboto bodo padavine prehodno ponehale, delno se bo razjasnilo. Zvečer lahko na zahodu spet rahlo dežuje.

Opozorila

Dodatnega opozorila ni.


 01.11.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Značke:
GL4 Bilten GRS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.