Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 09.11.22

GRS v dveh akcijah

Ob 15.51 je v južnem pobočju Stola v občini Žirovnica planinka pri sestopu zašla s poti. Reševalci GRS Radovljica so jo našli in pospremili v dolino.

Ob 13.14 sta alpinista v plezalni steni slovenske smeri na Mangartu, občina Bovec, naletela na alpinistko, ki zaradi pomanjkljive opreme ni mogla nadaljevati s plezanjem. Reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa HNMP– GRZS so nepoškodovano alpinistko oskrbeli, helikopter SV pa jo je prepeljal v Log pod Mangartom.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo v zahodnih in osrednjih krajih pretežno oblačno. Več jasnine bo na severu in vzhodu Slovenije, kjer bo sprva po nižinah tudi nekaj megle. V hribovitih krajih na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 °C.

V četrtek bo oblačno. Na zahodu bo že zjutraj deževalo, dopoldne pa se bo dež razširil nad vso Slovenijo. Ob morju bodo možne tudi nevihte. Zapihal bo severni veter, na Primorskem popoldne šibka do zmerna burja. V gorah se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine med 1500 in 1800 m. Popoldne bodo padavine od severa slabele in do večera postopno ponehale. Temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem okoli 15 °C.

V petek in v soboto bo na Primorskem precej jasno z nekaj burje. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne marsikje megleno.


 09.11.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.