Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 29.05.23

GRS v treh akcijah

Ob 12.28 se je v steni v Klemenči peči v Logarski dolini, občina Solčava, alpinist pri plezanju poškodoval. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje in helikopter SV z združeno ekipo GRS na Brniku, ki je poškodovanega alpinista prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 10.29 se je na Ratitovcu, občina Železniki, poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so planinko oskrbeli, helikopter SV z združeno ekipo GRS na Brniku pa jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 14.29 se je pri zgornjem slapu Peričnik v Mojstrani, občina Kranjska Gora, turistka lažje poškodovala. Gorski reševalci GRS Mojstrana so poškodovanko oskrbeli in prenesli do reševalcev NMP, ki so jo nato prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo dopoldne pretežno jasno, popoldne in zvečer pa bo nekaj kopaste oblačnosti in nastala bo kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Goriškem do 28 °C.

V torek bo sončno. Popoldne in zvečer bo nastala kakšna ploha ali nevihta, v južnih krajih pa lahko že zjutraj. Kakšna bo možna tudi v noči na sredo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 °C.

V sredo bo deloma sončno. Krajevne plohe in nevihte bodo nekoliko pogostejše. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

V četrtek bo sončno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.


 29.05.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.