Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.03.09

Veliko posredovanj GRS - Razvoj vremena

Ob 10.15 je med vzponom na Brano, v Kamniških Alpah, iz skupne naveze zdrsnil hrvaški planinec in si po padcu 20 metrov globoko, poškodoval nogo. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kamnik in dežurni zdravnik letalec, ki so se s pomočjo helikopterja SV spustili na kraj nesreče, oskrbeli odprt zlom gležnja ter poškodovanega s helikopterjem prepeljali v ljubljanski KC.

Ob 10.57 je na poti proti Lubniku, občina Škofja Loka, pohodnik potreboval pomoč zaradi slabega počutja. Posredovali so reševalci GRS Škofja Loka, ki so obolelo osebo nepoškodovano pospremili v dolino.

Ob 11.44 se je pri plezanju po zaledenelem slapu pod goro Križevnik v Robanovem kotu, občina Solčava, ponesrečil plezalec. Poškodovani plezalec, ki je utrpel poškodbo glave, je s pomočjo soplezalca in članov Postaje GRS Celje sestopil v dolino, nato pa je bil z reševalnim vozilom NMP Mozirje prepeljan v celjsko bolnišnico.

Okoli 22.38 so se gorski reševalci postaje GRS Kamnik odpravili na iskalno akcijo dveh pogrešanih gornikov v Bosovo grapo, v Kamniških Alpah. Gornika sta se kolegoma, ki sta ubrala drugo pot, zadnjic javila ob 14. uri, okoli 100 m pod vrhom vzpona. Ker ju do 21. ure še ni bilo nazaj je bila na zahtevo OKC PU Ljubljana sprožena iskalna akcija. Ob 0.10 so gorski reševalci pogrešana, brez znakov življenja, našli zasuta pod snežnim plazom.


Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v zahodnih krajih pretežno oblačno, popoldne lahko tam že pade kakšna kaplja dežja. Drugod bo še večinoma sončno. Zapihal bo jugozahodni veter.
V ponedeljek bo oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo, kakšna kaplja pa tudi drugod ni izključena.
V torek bo pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo, le v severovzhodnih krajih bo večinoma suho.
V sredo se bo dež na zahodu okrepil in se razširil nad večji del države.

Bilten URSZR: 01.032009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.