Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.05.21

 GRS Škofja Loka pomagala pod grebenom Površnica

Ob 19.03 je na poti iz Kališa proti naselju Dražgoše, pod grebenom Površnica v občini Železniki, mlajša oseba izgubila zavest in padla po brežini. Gasilci PGD Železniki, Selca in Dražgoše in reševalci GRS Škofja Loka so osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka ter jo prenesli do reševalnega vozila. Prepeljana je bila v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale le posamezne plohe in nevihte, zvečer in ponoči pa bodo prehodno zajele večji del Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na vzhodu okoli 24 °C.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo izrazitejše v Posočju. Sprva bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na severno smer. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne na severu od 10 do 16, drugod od 17 do 20 °C. V noči na ponedeljek bo dež zajel vso državo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov. Na Primorskem bo zapihala burja.

V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, popoldne se bo postopno jasnilo. Hladneje bo. V torek bo deloma jasno z dokaj svežim jutrom.


 01.05.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.