Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 01.06.11

Pokaži objave o reševanjih GRSŠtirikrat reševali padalce - Predviden razvoj vremena

Ob 12.05 je na pobočju Kobariškega Stola v občini Kobarid padel in se poškodoval jadralni padalec. Reševalci Postaje GRS Tolmin so nudili pomoč poškodovanemu jadralnemu padalcu do prihoda ekipe HENMP, ki ga je s helikopterjem policije prepeljala v ljubljanski KC.

Ob 14.22 je v bližini pristajališča za jadralne padale v Tolminu nerodno pristal padalec in obtičal na drevesu. Nepoškodovanemu padalcu so pri sestopu z drevesa nudili pomoč člani GRS Tolmin in ga prepeljali v dolino.

Ob 14.22 je nad streliščem Mlake pri Vipavi iz višine okoli 30 metrov padel jadralni padalec in pristal nekje na obrobju Nanosa. Ob prihodu reševalcev GRS Tolmin je bilo ugotovljeno, da je padalec italijanski državljan in da si je najbrž poškodoval hrbtenico. Ponesrečenega padalca so na kraju nesreče oskrbeli in ga z nosili prenesli približno 2 kilometra skozi gozd do ceste, kjer so ga prevzeli ajdovski reševalci in ga na zdravljenje odpeljali v bolnišnico v Italijansko Gorico.

Ob 14.56 je v okolici naselja Čadrg v občini Tolmin zasilno pristal jadralni padalec na drevesu. Člani GRS Tolmin so padalca nepoškodovanega rešili.

Ob 15.30 si je padalka pri pristanku v Kobaridu zlomila nogo. Reševalci iz ZD Tolmin so ponesrečenko odpeljali na zdravljenje v ZD Tolmin.

Predviden razvoj vremena

V sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo danes zvečer pričela pihati šibka do zmerna burja.
V petek in soboto bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo spremenljivo, na vzhodu tudi pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte.

Bilten URSZR: 01.06.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.