Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.10.14

Zlomila si je nogo - Dve reševanji brez posredovanja GRS
Predviden razvoj vremena

Ob 14.07 si je na Ratitovcu, občina Železniki, planinka zlomila nogo. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Škofja Loka in helikopter SV, ki je prepeljal moštvo reševalcev na območje nesreče. Poškodovano planinko so oskrbeli in jo ob pomoči helikopterja prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 18.29 si je v domu na Jakobu, občina Preddvor, oskrbnik pri padcu poškodoval glavo. Reševalci so zaprosili gasilce JZ GRS Kranj za prevoz ekipe do koče s terenskim vozilom in gasilca PGD Preddvor za odklepanje rampe na cesti do koče. Na njihovo prošnjo je v reševanje poletela tudi posadka s helikopterjem SV in ekipa reševalcev HNMP. Gasilci, reševalci in helikopter SV so odšli do ponesrečenca. Osebo so oskrbeli in jo z reševalnim vozilom prepeljali v ZD Kranj.

Ob 10.28 si je v naselju Hudi Kot, občina Ribnica na Pohorju, med rekreativno potjo od Grmovškovega doma do Ribniške koče pohodnica poškodovala nogo. Poškodovanki so pohodniki imobilizirali nogo in jo pospremili do Ribniške koče, kjer so jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Ravne na Koroškem, kateri so jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo nekoliko pogostejše popoldne in zvečer. Zvečer bo na Primorskem začela pihati šibka burja.
V četrtek bo na Primorskem sončno, pihala bo šibka burja. Drugod bo dopoldne še pretežno oblačno, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne se bo delno zjasnilo tudi v ponekod v notranjosti Slovenije.
V petek in soboto bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka burja. V notranjosti Slovenije bo več oblačnosti, v vzhodnih krajih bo občasno možen tudi rahel dež.

0 1.10.2014

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.