Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 02.07.12

Več posredovanj GRS - Predviden razvoj vremena

Ob 12.03 je na poti iz pobočja Brane proti Okrešlju v občini Solčava planinka doživela epileptični napad. Posredovali so reševalci Postaje GRS Celje in dežurna ekipa GRS iz Brnika s policijskim helikopterjem. Planinka je bila s helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana. V pripravljenosti je bilo tudi 5 članov postaje GRS Kamnik.

Ob 9.45 si je pohodnica na vrhu smučišča Straža na Bledu, zlomila nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica so pohodnico oskrbeli in jo prenesli do mesta, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Bled.

Ob 13.54 si je planinka na planini Dedno polje, občina Bohinj, poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo oskrbeli in prenesli v dolino, kjer so jo predali reševalcem NMP Bohinj v nadaljnjo oskrbo.

Ob 18.52 je na pobočju Stola, občina Kobarid zasilno pristal tuj jadralni padalec in si pri tem poškodoval nogo. Člani GRS Tolmin so ga spremili do Kobarida, kjer ga je prevzela zdravniška služba.

Ob 19.48 se je na zahtevnem terenu nad Planinsko vasjo v občini Trbovlje poškodoval kolesar. Ekipa NMP Trbovlje je ponesrečenca oskrbela. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so na strmi in okoli 700 metrov dolgi poti pomagali pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Poškodovani kolesar je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno. V popoldanskem času bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj vročinskih neviht, ki bodo jutri nekoliko pogostejše in se bodo lahko zavlekle tudi v noč na sredo.
V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Predvsem popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Še bo dokaj vroče in tudi soparno.

Bilten URSZR: 02.07.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.