Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.08.10

Pokaži objave o reševanjih GRSŠtiri posredovanja GRS - Predviden razvoj vremena

ob 14.58 je pri bencinski črpalki v Kobaridu nesrečno pristal jadralni padalec, ko se mu je na višini 30 metrov zaprlo padalo. Poškodovani padalec je bil s helikopterjem policije in ekipo HNMP prepeljan v KC Ljubljana.

Ob 14.07 so pri pregledu kraške jame Mahničeva pri Koprivi, oblina Sežana, jamarji JRS RC Sežana naleteli na nepoškodovanega divjega prašiča, ki je padel v jamo. Dvignili so ga iz jame.

Ob 12.20 je pod Jalovčevo škrbino v občini Kranjska Gora padel planinec in si poškodoval glavo. Dežurna ekipa GRS z Brnika je poškodovanega planinca oskrbela in s helikopterjem SV prepeljala v SB Jesenice.

Ob 14.50 se je pol ure od bivaka proti Škrlatici v občini Kranjska Gora poškodoval planinec. Posredoval je helikopter SV in ekipo GRS z Brnika, ki je poškodovanega planinca prepeljal v SB Jesenice.

Ob 15.26 se je pri izviru Nežice v občini Kostel pri padcu poškodovala planinka. Posredovali so reševalci Postaje GRS Ljubljana in helikopter policije s posadko HNMP, ki je poškodovano planinko prepeljal v KC Ljubljana.

Ob 16.14 si je pri sestopu s Kamniškega sedla v Kamniško-Savinjskih Alpah v občini Kamnik planinka poškodovala gleženj. Reševalci GRS Kamnik so planinko oskrbeli, helikopter SV pa jo je prepeljal v bolnišnico Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno, popoldne bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter.
V torek dopoldne se bo v zahodni Sloveniji pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno. Popoldne bodo padavine, predvsem plohe in nevihte, od severa zajele vecji del Slovenije, pihal bo severovzhodni veter.
V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem ponekod na vzhodu bo dopoldne občasno še deževalo.
V četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Bilten URSZR: 02.08.2010


Meteo.si

Vremenska napoved: ... za Julijske Alpe


Prikaži seznam dosedanjih objav označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.