Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.08.12

Ni mogla nadaljevati poti - Iskalna akcija, pogrešanega našli - Poškodbe jadralnih padalcev
Predviden razvoj vremena

Ob 11.04 se je v Pogačnikovem domu na Kriških podih v občini Bovec ustavila poškodovana planinka, ki zaradi slabega počutja ni mogla nadaljevati poti. Helikopter Slovenske vojske jo je ob pomoči dežurne ekipe za reševanje v gorah prepeljal v SB Jesenice. Reševalci Postaje GRS Bovec pa so v dolini Trente ostali v pripravljenosti ob potrebi za pomoč pri reševanju.

Okoli 9.06 se je pričela iskalna akcija pogrešene osebe v naselju Begunje na Gorenjskem, na področju Sv. Petra in Krpine, občina Radovljica. Aktivirani so bili gorski reševalci Postaje GRS Radovljica in vodniki reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb SIP in ZRPS Gorenjska. Pogrešeno osebo so ob 14.30 našli v bližini bolnišnice v Begunjah na Gorenjskem.

Ob 19.37 sta v naselju Oštrc, občina Kostanjevica na Krki, pri rekreativnem športu trčila dva motokrosista in se pri tem poškodovala. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so pomagali reševalcem, kateri so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v bolnišnico Brežice.

Ob 14.15 se je na urejenem pristajališču jadralnih padalcev v Tolminu ob pristanku poškodoval jadralni padalec. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Tolmin. S helikopterjem Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe HENMP je bil prepeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 19.53 se je pri pristanku na bovškem letališču poškodoval jadralni padalec. Gasilci PGD Bovec so oskrbeli na kraju samem poškodovanca in ga ob 21.20 predali v oskrbo ekipi reševalcev NMP Tolmin.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno jasno.
V petek bo sončno, popoldne in zvečer bo predvsem v severni Sloveniji nastalo nekaj neviht.
V soboto in nedeljo bo sončno in vroče, popoldne lahko v notranjosti nastane kakšna vročinska nevihta.

Bilten URSZR: 02.08.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.