Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.08.09

Posredovanja GRS - Prehodno poslabšanje vremena

Ob 9.19 je planinko na poti od Slapa Rinka proti Okrešlju v Logarski dolini, občina Solčava, obšla slabost in bolečine. Posredovali so reševalci Postaje GRS Celje in helikopter Slovenske vojske. Prepeljali so jo v Bolnišnico Celje.

Ob 10.11 je na Jezercu približno 15 minut od Planine Konjščica v občini Bohinj zaradi obolelega kolena omagal planinec. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bohinj in obolelega planinca prenesli in prepeljali do ceste na Rudnem polju, kjer ga je prevzela žena in odpeljala s svojim osebnim vozilom v dolino.

Ob 13.03 si je planinka na poti s Slemena proti Vršiču v občini Kranjska Gora zvila gleženj. Posredovali so reševalci Postaje GRS Kranjska Gora in ponesrečeno planinko s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 14.05 si je planinka na poti iz Matkovega kota proti škafu v občini Solčava zlomila nogo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Celje in helikopter Slovenske vojske skupaj z ekipo ter poškodovano planinko oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v KC Ljubljana.

Ob 16.26 sta planinca s Hrvaške prosila za pomoč, ker sta na poti z Vršiča v Tamar v Črnih vodah v občini Kranjska Gora naletela na podrto planinsko pot. Zaradi slabe opreme in, ker je bil mož že zelo utrujen, nista upala naprej. Posredovali so reševalci Postaje GRS Rateče in planinca srečno pripeljali v dolino.


Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva še precej jasno, čez dan pa se bo oblačnost postopno povečala. Popoldne bodo predvsem v zahodni in severni Sloveniji krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponoči razširile nad vso Slovenijo. Možni bodo tudi močnejši nalivi.
V torek bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, sprva tudi še nevihtami. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V sredo bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.
V četrtek bo pretežno jasno.

OPOZORILO
V hribovitih predelih Slovenije lahko v ponedeljek in tudi v torek močneje narastejo hudourniki. Tam lahko pride do premeščanja zemljine zaradi erozivne moči vode.

Bilten URSZR: 03.08.2009


Meteo.si

Prikaži seznamvseh dosedanjih objav označenih z

         Razmere 

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.