Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.08.11

Pokaži objave o reševanjih GRSZlomila si je obe nogi - Dva pristanka padalcev na drevesu in poškodovana madžarska zmajarka
Predviden razvoj vremena

Ob 11.52 se je na pobočju Rombona v občini Bovec poškodovala planinka. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bovec in dežurna ekipa GRS Brnik z zdravnikom, ki so poškodovanko, katera si je zlomila obe nogi, oskrbeli in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 12.23 je na startnem mestu za jadralne padalce na Kobali, občina Tolmin, pri ponesrečenem vzletu s padalom, padalec pristal nepoškodovan na drevesu. Padalec je z drevesa sestopil sam, padalo pa so mu sneli reševalci Postaje GRS Tolmin.

Ob 14.00 je pod Kobalo, občina Tolmin, jadralna padalka zasilno pristala na drevesu okoli 15 metrov visoko. Poškodovala se ni. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tolmin, ki so z drevesa sneli padalo in pomagali padalki pri sestopu.

Ob 15.19 se je na pristajališču za padalce na Lijaku, občina Nova Gorica, pri pristanku poškodovala madžarska zmajarka. Posredovala je ekipa NMP ZD Nova Gorica, ki je poškodovanko na kraju nesreče oskrbela in z reševalnim vozilom prepeljala v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zvečer bodo v severni Sloveniji že možne krajevne nevihte.
Ponoči in v četrtek dopoldne bodo krajevne nevihte tudi drugod po državi. Padavin bo več in nevihte bodo močnejše sprva v severni, kasneje v vzhodni Sloveniji. Čez dan bo na Primorskem delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, delno nevihte. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.
V petek bo delno jasno in povečini suho, oblačnost se bo nekoliko dalj zadržala na vzhodu države. Popoldne v hribovitem svetu lahko nastane še kakšna ploha ali nevihta.
V soboto bo sprva sončno, pihal bo jugozahodnik. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, možne bodo posamezne nevihte.

Bilten URSZR: 03.08.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.