Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.08.12

Pohodnik obležal in umrl - Požar na Sveti gori - Dve padalski nesreči
Predviden razvoj vremena

Ob 12.43 je na poti proti Slapu Peričnik, občina Kranjska gora, obležal pohodnik, ki se ne odziva. Ob prihodu reševalcev NMP Jesenice in GRS Mojstrana na kraj je zdravnik ugotovil smrt. Gorski reševalci so truplo prenesli do ceste, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ob 14.39 je prišlo do požara na Sveti gori v občini Nova Gorica. Požar na težko dostopnem in zaradi ostankov neeksplodiranih ubojnih sredstev nevarnem terenu gasijo gasilci JZ GRD Nova Gorica, PGD Nova Gorica, Avče, Čepovan, Dornberk, Kostanjevica ter Šempeter ob pomoči helikopterja Slovenske vojske. Aktivirana je tudi Državna enota za varstvo pred NUS. Za dežurstvo preko noči so bili aktivirani še gasilci PGD Kanal ter PGD Dobrovo. Z gašenjem požara bodo omenjena gasilska društva ob pomoči dveh helikopterjev Slovenske vojske.

Ob 19.01 se je pri pristanku na moškanjskem letališču v občini Gorišnica poškodovala padalka. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v ptujsko bolnišnico.

Ob 19.27 je na pobočju Lijaka v občini Nova Gorica zasilno pristal jadralni padalec. Pripadniki Enote za hitro posredovanje mestne občine Nova Gorica so padalca našli nepoškodovanega ter ga pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno. Popoldne in zvečer bo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastalo nekaj krajevnih neviht.
V soboto bo večinoma sončno, občasno pa bo na nebu tudi nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne bodo v notranjosti države nastale posamezne nevihte.
V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno in vroče. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Popoldne lahko predvsem v goratem svetu nastane kakšna vročinska nevihta.

Bilten URSZR: 03.08.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.