Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 06.10.20

GRS v dveh akcijah

Ob 18.10 se je pri nabiranju kostanja, na območju Črnivca, občina Radovljica, izgubila starejša oseba. Gorski reševalci GRS Radovljica in policisti PU Kranj so izgubljeno osebo našli, ji oskrbeli poškodovano nogo in prepeljali do parkirišča, kjer so jo predali svojcem. Prepeljali so jo v NMP Radovljica na zdravniški pregled.

Ob 16.00 je na območju Lubnika, občina Škofja Loka, oseba padla v anafilaktičen šok. Reševalci NMP Škofja Loka so ji na kraju nudili prvo pomoč in ob pomoči gorskih reševalcev GRS Škofja Loka prenesli do reševalnega vozila ter prepeljali na zdravljenje v Univerzitetno kliniko za pljučne bolezni in alergijo Golnik.

Predviden razvoj vremena

V torek bo deloma jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Bolj oblačno bo v hribovitih krajih na zahodu, kjer bo občasno lahko rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 21 °C. Ponoči se bo pooblačilo. Do jutra bo dež zajel vso Slovenijo, na jugu bodo tudi posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju okoli 16 °C.

V sredo zjutraj in dopoldne bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1500 m. Zapihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldne bodo padavine od zahoda oslabele in ponehale, postopno se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

V četrtek in petek bo povečini sončno. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla.


 06.10.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.