Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.05.09

Umrl padalec - Razvoj vremena
Slovenske novice: Madžarski padalec strmoglavil v smrt

Ob 15.26 se je pri padcu poškodoval jadralni padalec, madžarski državljan, pod vzletiščem na pobočju Kobale v občini Tolmin. Kljub posredovanju reševalcev Postaje GRS Tolmin in helikopterja Slovenske policije z dežurno ekipo za reševanje v gorah, je padalec, zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sprva še zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo razjasnilo.
V petek bo večinoma sončno, začel bo pihati jugozahodni veter.
V soboto bo v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije bolj oblačno, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte. Drugod bo razmeroma sončno.
V nedeljo bo sončno in toplo, pihal bo jugozahodni veter.


Slovenske novice, 08.05.: Madžarski padalec strmoglavil v smrt

Sunek vetra je Madžaru zaprl padalo, zato je moški s približno 15 metrov strmoglavil na travnik, kjer je obležal — Rane so bile tako hude, da je kmalu po vzletu helikopterja umrl na poti v bolnišnico

Tolmin, 7. maja: Na tolminskem območju, kjer v nesrečah posredujejo gorski reševalci tolminske postaje, so imeli po dveh sezonah v sredo novo smrtno žrtev med jadralnimi padalci. Umrl je 67-letni Madžar, ki je s padalom nekaj minut po 15. uri poletel z vzletišča na Kobali nad Ljubinjem. Po približno desetih minutah jadranja mu je 300 metrov pod vzletiščem nenaden sunek vetra zaprl padalo, zato je moški strmoglavil približno petnajst metrov globoko in hudo ranjen obležal na travnati površini. Prvo pomoč so mu ponudili jadralski kolegi, ki so poklicali reševalce GRS Tolmin, ti pa helikopter letalske enote slovenske policije, s katerim je prišel tudi zdravnik.

Ponesrečenca so imobilizirali, ga položili v vakuumsko blazino in vkrcali v helikopter. Najprej naj ne bi kazalo, da njegovo življenje visi na nitki, saj se je premikal, a deloval je zelo zmedeno, piše na enem od spletnih forumov. Rane so bile tako hude, da je umrl kmalu po vzletu na poti v bolnišnico. Helikopter je zato pristal na pristajališču v Tolminu, kjer so truplo nesrečnega jadralnega padalca prevzele ustrezne službe.

Tolminski gorski reševalci so letos posredovali že 21-krat, devetkrat so reševali jadralne padalce ob ponesrečenih poletih. Kot smo že uvodoma zapisali, se je na tem območju zadnji smrtno ponesrečil slovenski jadralni padalec konec julija 2006, dve sezoni pa sta minili brez smrtnih žrtev.

(I. U.)

Bilten URSZR: 07.05.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.