Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.10.14

Pri sestopu omagala - Osebo poškodoval hlod - Našli mrtvo osebo
Predviden razvoj vremena

Ob 12.41 je pri sestopu iz Triglavskega doma na Kredarici proti dolini omagala tuja planinka. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana, ki so planinko pospremili v dolino.

Ob 13.42 je na smučišču Črni vrh, 50 metrov nižje od srednje postaje žičnice, v naselju Planina pod Golico, občina Jesenice, osebo poškodoval hlod. Posredovali so reševalci Postaje GRS Jesenice, ki so ponesrečenca imobilizirali in pripravili za prevoz. S pomočjo helikopterja Slovenske vojske v spremstvu zdravnika letalca Postaje GRS Radovljica je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 11.00 so pri slapu Čedrca, občina Jezersko, posredovali reševalci Postaje GRS Jezersko, kjer naj bi nekdo padel v globino. Peš osebe niso našli, zato so zaprosili za pomoč helikopter SV z zdravnikom in reševalci GRS. Pri pregledovanju terena so našli mrtvo osebo, ki so jo prepeljali do Planšarskega jezera, tam pa jo je prevzela pogrebna služba.

Predviden razvoj vremena

V torek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, predvsem na Primorskem in Notranjskem pa postopno pretežno oblačno. Ponekod v hribovitih krajih na zahodu bo popoldne možna kakšna kaplja dežja. Čez dan bo zapihal južni do jugozahodni veter.
V sredo bo na vzhodu večinoma sončno. Drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.
V četrtek in petek bo v vzhodni polovici Slovenije sončno. Tudi na zahodu bo oblačnosti nekoliko manj, manjše padavine se bodo občasno pojavljale predvsem v Posočju in deloma v hribih severne Primorske. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Še malo topleje bo.

07.10.2014

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.