Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.03.09

Posredovanja GRS - Razvoj vremena
V Julijcih in Karavankah je velika nevarnost plazov

Ob 10.25 je izgubil zavest pohodnik na poti za Kozlov rob v Tolminu. Posredovala je dežurna ekipa NMP ZD Tolmin in člani GRS Tolmin, ki so obolelo osebo prenesli do ceste, od koder so jo z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v ZD Tolmin.

Ob 14.28 si je poškodoval glavo planinec pri padcu na poti na Kališče v občini Preddvor. Posredovali so reševalci Postaje GRS Kranj in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo za reševanje v gorah. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.


Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno, popoldne bo ponekod pihal jugozahodni veter. V ponedeljek se bo po razmeroma jasni noči pooblačilo. Že zjutraj bodo padavine zajele severno Slovenijo in se dopoldne hitro razširile nad vso državo. Popoldne bodo od severa ponehale, najpozneje v jugovzhodnih krajih. Meja sneženja bo na okoli 600 metrov nadmorske višine, ob močnejših padavinah lahko za krajši čas tudi nižje. Ob prehodu hladne fronte bo zapihal severni veter, na Primorskem burja. Zvečer se bo pričelo jasniti. V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V torek bo pihal jugozahodni veter, predvsem v sredo čez dan pa bodo kratkotrajne krajevne plohe.

V Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah je velika nevarnost snežnih plazov

Bilten URSZR: 08.032009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.