Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.06.08

Nesreča jadralnega padalca - Oboleli pohodnik  - Predviden razvoj vremena
Delo, Kronika, 09.06.08: Na Kobali - Pod Lubnikom - Iz koče na Starem vrhu

Ob 15.05 seje pod vzletiščem za jadralna padala na Kobali nad Tolminom pri padcu poškodoval jadralni padalec. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Tolmin, ki so na kraju nesreče oskrbeli ponesrečenca. Dežurna ekipa GRS z Brnika pa ga je z helikopterjem SV odpeljala v KC Ljubljana.

Ob 15.28 je ekipa HENMP s posadko policijskega helikopterja LPE prepeljala obolelega pohodnika iz koče na Starem vrhu v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Padavin bo najmanj v zahodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V ponedeljek bo zjutraj delno jasno, čez dan spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Šibka burja na Primorskem bo zvečer ponehala.
V torek bo povečini sončno in topleje. V severni Sloveniji bodo proti večeru nastale krajevne plohe in nevihte.
V sredo bo dopoldne še sončno, popoldne pa se bodo v večjem delu države pojavljale plohe in nevihte.


Delo, Kronika, 09.06.2008


Pri vzletu se je jadralni padalec spotaknil

Tolmin – Na vzletišču na Kobali nad Ljubinjem se je v soboto ob 15. uri huje ranil 64-letni angleški jadralni padalec. Tik ob izteku vzletišča se je spotaknil, padel in se več deset metrov kotalil po strmem pobočju. Pristal je v grmovju pod kolovozno potjo in obležal hudo ranjen. O nesreči so njegovi kolegi takoj obvestili gorsko reševalno službo iz Tolmina, ta pa je na pomoč poklicala še helikopter Slovenske vojske. Angleža je pregledal in mu dal najnujnejšo pomoč dežurni zdravnik, reševalci so ga imobilizirali z vakuumsko blazino in pripravili za transport s helikopterjem. Ta je bil na kraju nesreče ob 15.50, ranjenega jadralnega padalca so odpeljali v ljubljanski Klinični center. I. U.

Smrt na poti na Lubnik

Škofja Loka – Na poti iz Breznice pod Lubnikom na Lubnik je v soboto dopoldne zaradi odpovedi srca umrl starejši planinec. Popoldne pa so reševalci s policijskim helikopterjem morali v bolnišnico prepeljati obolelega pohodnika iz koče na Starem vrhu.

Bilten URSZR: 08.06.2008

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.