Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.09.15

Planinec omahnil v globino severne stene - Iskalna akcija
Predviden razvoj vremena

Ob 12.28 so na poti čez Prag na Triglav, občina Kranjska Gora, trije tuji planinci zgrešili pot in zašli v severno steno. Zaradi težkega terena je en planinec omahnil 200 metrov v globino severne stene Triglava. Posredovali so reševalci Postaje GRS Mojstrana, zdravnica reševalka letalka Postaje GRS Rateče in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Po težki reševalni akciji, ki jo je dodatno oviral veter, so našli planinca, ki je na kraju dogodka podlegel poškodbam. Prepeljali so ga v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba. Nato so reševalci s pomočjo helikopterja iz stene rešili še dva soplezalca, ki so ju nepoškodovana prepeljali v dolino v Aljažev dom.

Ob 18.31 se je v Prožinski vasi, občina Štore, pričela iskalna akcija pogrešane ženske osebe. Iskanje je potekalo na širšem območju Prožinske vasi, Šentjanža nad Štorami in Kompol. Pri iskanju pogrešane osebe so sodelovali gasilci PGD Prožinska vas in Štore, PGE Celje, kinologi KZS, policija ter reševalci Postaje GRS Celje. V iskalni akciji je sodeloval tudi policijski helikopter. Pogrešano osebo so poškodovano našli na težko dostopnem terenu, reševalci Postaje GRS Celje so jo s pomočjo vrvne tehnike rešili, jo oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila, kjer so jo v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP Celje ter jo prepeljali v SB Celje.

Predviden razvoj vremena

V torek in sredo bo na Primorskem pretežno jasno, ponekod bo še pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki bo pogostejša v severovzhodni Sloveniji. V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, burja bo zvečer ponehala. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Še bo sveže. V petek bo še večinoma sončno vreme, predvsem na vzhodu pa bo tudi pretežno oblačno.

08.09.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.