Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 10.05.12

Padalec na Polovniku, iskali pogrešano osebo - Predviden razvoj vremena

Ob 14.51 se je na pobočju Polovnika v občini Kobarid ponesrečil nemški jadralni padalec. Aktivirani so bili reševalci GRS Tolmin in ekipa GRS s helikopterjem SV. Poškodovanega padalca so oskrbeli na težko dostopnem terenu in ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Ob 14.27 je bila na območju Podpece, občina Črna na Koroškem, pogrešana obolela oseba. Reševalci GRS Koroške, policijska patrulja, gorska enota policije in domači so pričeli z iskalno akcijo in pogrešanega našli ob 15.38 v težkem zdravstvenem stanju. Nudili so mu prvo pomoč, ga transportirali do ceste in z reševalnim vozilom ZRC Koroške odpeljali v bolnišnico Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V četrtek in petek bo precej jasno. Občasno bo na nebu nekaj koprenaste, čez dan pa predvsem v hribovitem svetu tudi kopaste oblačnosti.
V soboto bo dopoldne še deloma sončno in toplo, popoldne pa bodo padavine, sprva tudi nevihte, od severa postopno zajele večji del Slovenije. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem v noči na nedeljo zmerna do močna burja.
V nedeljo bo oblačno, deževno in zelo hladno. Meja sneženja bo predvidoma na nadmorski višini okoli 1000 metrov. Na Primorskem bo še pihala burja.

Bilten URSZR: 10.05.2012


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži vse dosedanje objave označenh z

         GRS = reševanja/akcije naše GRS

         razmere v gorskem svetu

         vreme = vse o vremenu, napovedi ...

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.