Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.08.15

Šest akcij GRS
Predviden razvoj vremena

Ob 9.40 je iz Kamniškega sedla proti Okrešlju, občina Solčava, pri sestopu padla avstrijska planinka in si poškodovala glavo. Reševalci Postaje GRS Celje so jo oskrbeli in pospremili do koče na Okrešlju. Tam jo je prevzela dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske, ki jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 11.43 se je na Češki koči, občina Jezersko, poškodovala planinka. Posredovali so reševalci Postaje GRS Jezersko, ki so planinko oskrbeli ter jo z pomočjo helikopterja Slovenske vojske ter dežurne ekipe GRS Brnik prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.29 si je na severni steni pobočja Debela peč, občina Kranjska Gora, planinec poškodoval nogo. Reševalci Postaje GRS Mojstrana so s pomočjo helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe GRS Brnik poškodovanega planinca in nepoškodovanega soplezalca rešili iz stene ter ju prepeljali v dolino Krme. Poškodovanega planinca so reševalci z osebnim vozilom prepeljali v SB Jesenice na nadaljnje zdravljenje.

Ob 14.24 je na Malem Triglavu, Mojstrana, občina Kranjska Gora, planinca obšla slabost. Kljub hitri intervenciji reševalcev Postaje GRS Mojstrana, helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe GRS Brnik je planinec umrl.

Ob 17.01 si je pri Domu na Komni, naselje Ukanc, občina Bohinj, planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so poškodovanega s pomočjo helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe GRS Brnik prepeljali v ZD Bohinj v nadaljnjo oskrbo.

Ob 7.22 se je na Nanosu v občini Postojna pri zdrsu na strmi poti poškodoval planinec. Poškodovanega planinca so v dolino pospremili reševalci Postaje GRS Ljubljana, enota Postojna. Poškodovani planinec je bil napoten na bolnišnično zdravljenje.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Ponekod bo pihal šibak vzhodnik, na Primorskem šibka burja.
V torek bo pretežno jasno.
V sredo in četrtek bo še naprej sončno in vroče.

10.08.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.