Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.08.12

Poškodoval se je otrok - Poškodoval se je padalec - Ob padcu s konja
Predviden razvoj vremena 

Ob 15.19 se je pri Koči na Okrešlju v Logarski dolini, občina Solčava, med igro hudo poškodoval otrok. Poškodovanemu je na kraju prvo pomoč nudila naključno prisotna medicinska sestra, nato pa je posredovala Dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter Slovenske vojske, ki so otroka oskrbeli ter prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico. V pripravljenosti so bili tudi gorski reševalci GRS Celje.

Ob 12.56 se je pri pristanku v Stari Fužini, občina Bohinj, poškodoval tuj jadralni padalec. Poškodovanega so oskrbeli reševalci NMP Bohinj.

Ob 18.51 se je v naselju Gozd v občini Ajdovščina med ježo ob padcu s konja poškodovala mlajša oseba. Prvo pomoč so ji nudili prisotni, dokončno pa je je oskrbela ekipa NMP ZD Ajdovščina. Helikopter Letalske policijske enote jo je v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sprva pretežno jasno, le v severovzhodnih krajih se bo že zjutraj pooblačilo. Tam bo že dopoldne občasno rahlo deževalo, sredi dneva in popoldne pa bodo krajevne plohe in posamezne nevihte zajele večji del Slovenije. Le na Primorskem bo večinoma sončno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zvečer in ponoči se bo spet razjasnilo.
V nedeljo bo dokaj sončno in razmeroma sveže. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megleno.
V ponedeljek in torek bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Jutra bodo še sveža, čez dan pa bo postopno spet topleje.

Bilten URSZR: 11.08.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.