Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.05.13

Raftarska nesreča - Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

Ob 13.14 se je zgodila raftarska nesreča pri spustu po reki Koritnici na sotočju Soče in Koritnice pri kraju Vodenca v občini Bovec. Raft v katerem so bili štirje tuji turisti in vodnik je zadel v podvodno skalo in se prevrnil. Tri osebe in vodnik so se uspeli rešiti, enemu turistu, izraelskemu državljanu pa to ni uspelo. Aktivirani so bili gasilci PGD Bovec, Srpenica, gorski reševalci GRS Bovec in reševalci Podvodne reševalne službe Reševalne postaje Tolmin. Do noči pogrešanega niso našli, z iskanjem pa bodo nadaljevali tekom današnjega dne.

Predviden razvoj vremena

Danes bo sprva pretežno oblačno. Dopoldne se bo jasnilo in nato bo večinoma sončno. Ponekod bo pihal severni veter, ki bo čez dan slabel.
Jutri bo sončno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Ponekod bo čez dan pihal južni do jugozahodni veter.
V sredo bo povečini sončno in še nekoliko topleje. Pihal bo južni do jugozahodni veter.
V četrtek bo oblačno, dež bo od zahoda dopoldne zajel vso Slovenijo. Pogostejši bo v zahodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo.

Razmere v gorah

Ob koncu tedna je bilo v gorah oblačno vreme s pogostimi padavinami. Meja sneženja se je spustila pod 2000 metrov. V visokogorju je zapadlo od 5 do 10 cm snega. Ledišče je tudi danes še pod okoli 2100 metri. Sneg je višje pomrznil, nižje pa se je hitro talil.Na 2500 metrih je v Julijcih do okoli 230 cm snega, na 1500 metrih pa do okoli 50 cm. Drugod po naših gorah je na 1500 metrih sneg le še v osojah in na planotah. Tudi sicer je snega na prisojnih pobočjih že malo. Snežna odeja je dobro preobražena in stabilna. Nevarnost snežnih plazov je večinoma 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Možnost, da sprožite snežni plaz, so majhne. Do četrtka zjutraj bo suho in razmeroma sončno vreme. Ledišče se bo postopno dvignilo do nadmorske višine okoli 2800 metrov. Sneg bo še naprej kopnel.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.