Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.10.14

Štiri akcije: GRS Bohinj, Kamnik, Mojstrana in Tržič
Predviden razvoj vremena

11. 10  2014 okoli 20.51 sta na poti s Triglava proti Aljaževem domu zašla dva španska planinca. V jutranjih urah je stekla akcija reševalcev GRS Mojstrana, poletel pa je tudi helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Planinca so našli nepoškodovana na poti od Doliča proti Trenti.

Ob 20.57 so se na pobočju Zaimenove peči v občini Tržič zaplezali trije planinci. Intervenirali so reševalci GRS Tržič, ki so planince našli na brezpotju Zaimenove peči zahodno od Velikega vrha v Košuti in jih s pomočjo vrvne tehnike preko stene spustili na pot ter nepoškodovane pospremili v dolino.

Ob 17.12 si je poškodoval glavo pohodnik med Korošico in Presedlajem v Kamniško-Savinjskih Alpah. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Ponesrečenega so oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.46 se je na območju Koseča v občini Kobarid zgubila pohodnica. Reševalci GRS Tolmin so izgubljeno našli nepoškodovano in jo pospremili v dolino. Ob 10.05 so posredovali gorski reševalci GRS Bohinj na planini Uskovnica, kjer so zaradi neprevozne ceste prenesli obolelo osebo do kraja, kjer so ga lahko prevzeli reševalci NMP Bled.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo bolj oblačno predvsem v zahodni Sloveniji, kjer bo ponekod občasno deževalo, predvsem popoldne pa se bo oblačnost širila nad osrednjo Slovenijo. Bolj jasno bo na vzhodu države. Pihal bo jugozahodnik, ob morju popoldne jugo. Zvečer in v noči na torek se bo prehodno pooblačilo tudi v vzhodni Sloveniji, padavine na zahodu se bodo okrepile, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Občasno bo deževalo tudi v osrednjih in južnih krajih. Do jutra bodo padavine že oslabele.
V torek bo na zahodu in jugu Slovenije pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, na vzhodu pa večinoma sončno. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel.
V sredo bo tudi na vzhodu več oblačnosti. Padavine, deloma plohe ali nevihte, se bodo pojavljale predvsem v zahodnih in deloma v osrednjih krajih, redkeje tudi drugod.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na zahodu.

13.10.2014

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.