Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.08.15

GRS posredovala v sedmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.01 sta se planinki zaplezali v Gamsovem skretu v Kamniških Alpah. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS s policijskim helikopterjem. Reševalci so ju našli in s helikopterjem varno prepeljali v dolino.

Ob 13.10 se je nad domom v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, pohodnik zaplezal na neprehodnem terenu. Reševalci Postaje GRS Kamnik so ga z vrvno tehniko rešili. Poškodb k sreči ni utrpel.

Ob 17.48 je na pristajališču v Tolminu jadralni padalec pristal na drevesu. Nepoškodovan padalec je sam sestopil z drevesa. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tolmin, ki so z drevesa sneli padalo.

Ob 7.29 je pod planino Klek v Krnici, občina Gorje, prišlo do poškodbe pri delu v gozdu. Poškodovanega delavca so na kraju oskrbeli reševalci NMP Bled. Aktivirani so bili tudi reševalci Postaje GRS Radovljica, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 7.48 je na pašniku v dolini Drage osebo obšla nenadna slabost s sumom na možgansko kap. Obolelo osebo so na kraju oskrbeli reševalci Postaje GRS Radovljica, NMP Bled in Radovljica.

Ob 20.01 so bile v okolici struge potoka Gačnik v občini Tolmin pogrešane tri osebe. V iskalni akciji so sodelovali gasilci PGD Dolenja Trebuša, Idrija, reševalci Postaje GRS Tolmin in policija. Pogrešanih oseb niso našli. Z iskalno akcijo bodo nadaljevali tekom današnjega dne.

Ob 12.47 je na cesti med Trento in Vršičem, občina Bovec, padel motorist avstrijski državljan, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Na kraju nesreče so bili gasilci PGD Bovec, reševalci Postaje GRS Bovec in reševalci NMP Tolmin ter policija.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in proti večeru bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.
V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Vročina bo še naprej popuščala.

14.08.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.