Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.08.13

Špik: v Skalaški sta se zaplezala avstrijska alpinista + Dve reševanji GRS Bohinj ter po ena GRS Bovec in GRS Tolmin / Predviden razvoj vremena

Ob 10.40 je na poti med Domom Planika in Malim Triglavom, občina Bohinj, s poti zdrsnil starejši planinec in si poškodoval glavo, ramo, roko in nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki je poškodovanega planinca s helikopterjem LPE prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 16.11 sta se v severni steni Špika, Skalaška smer, občina Kranjska Gora, zaplezala avstrijska alpinista in se nista mogla rešiti iz stene. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS z Brnika s policijskim helikopterjem. Oba alpinista so nepoškodovana z vitlom dvignili v helikopter in ju odpeljali v Gozd Martuljek.

Ob 17.47 je na poti med Rudnim poljem in Vodnikovo kočo, občina Bohinj, zašel starejši gluhonemi planinec. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik, ki so izčrpanega s policijskim helikopterjem prepeljali na Rudno polje kjer so ga prevzeli svojci.

Ob 18.29 si je v bližini Tržaške koče na Doliču planinec zlomil nogo. Aktivirani so bili člani GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki je poškodovanega planinca oskrbela ter ga s policijskim helikopterjem prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 13.48 se je v bližini Kobale, občina Tolmin, zaradi ponesrečenega vzleta poškodoval padalec. Reševalci GRS Tolmin so mu na kraju nudili prvo pomoč, kasneje ga je na zdravljenje v ljubljanski klinični center odpeljala dežurna ekipa GRS s policijskim helikopterjem.

Predviden razvoj vremena

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno.
V ponedeljek bo še precej jasno, sredi popoldneva in zvečer bodo predvsem na severozahodu nastale posamezne nevihte, ki se bodo v noči na torek razširile nad večji del države in v torek dopoldne ponehale.
V torek čez dan se bo od zahoda razjasnilo, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.