Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.10.08

Našli truplo pogrešanega - Delo: V predstenju Mrzle gore
Predviden razvoj vremena

Ob 4.20 se je na območju Okrešlja in Mrzle gore v občini Solčava pričela iskalna akcija planinca, ki se prejšnji večer ni vrnil v dolino. Posredovali so reševalci postaje GRS Celje in helikopter Slovenske vojske ter preiskali območje, kjer naj bi se pogrešani planinec nazadnje nahajal. Okoli 9. ure so na Mrzli gori našli truplo pogrešanega, ki je najverjetneje zaradi zdrsa in posledic padca v globino umrl na kraju dogodka.

Predviden razvoj vremena

V petek bo dopoldne oblačno in deževno, vmes bo tudi zagrmelo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine od 1100 do 1300 metrov. Na Primorskem bo proti poldnevu zapihala zmerna burja. Popoldne bo dež ponehal, nazadnje na jugu države. Proti večeru se bo od severa pričelo jasniti. Zjutraj in del dopoldneva bo še razmeroma toplo, nato pa se bo hladilo.
V soboto bo precej jasno, popoldne na zahodu zmerno oblačno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, v izpostavljenih legah bo možna slana. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala.
V nedeljo bo povečini sončno, le na jugozahodu bo več oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V izpostavljenih legah bo možna slana.
V ponedeljek bo sončno in nekoliko toplejše vreme. Jutro bo ponekod megleno.


Delo, 17.10.08 09:07- STA: Pri sestopu zdrsnil in padel v prepad


Celje - V predstenju Mrzle gore se je v sredo smrtno ponesrečil 41-letni planinec iz okolice Celja, ki je pri sestopu zašel z markirane poti in padel v 150-metrski prepad, kjer je obležal mrtev. Truplo pokojnika so v dolino s pomočjo vojaškega helikopterja v četrtek odpeljali celjski gorski reševalci, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Bilten URSZR: 17.10.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         GRS

         vreme

         Bilten URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.