Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.07.09

Pet posredovanj GRS - Predviden razvoj vremena

Ob 17.20 si je na poti na Komno v občini Bohinj planinec poškodoval nogo. Reševalci Postaje GRS Bohinj so planinca oskrbeli, prepeljali v dolino in predali reševalcem službe NMP.

Ob 17.32 so reševalci GRS Bohinj s terenskim vozilom prepeljali pohodnico, ki je omagala v Žagarjevem grabnu na Voglu, občina Bohinj, v dolino.

Ob 18.08 si je na poti iz spodnje postaje proti zgornji postaji na Krvavcu v občini Preddvor planinec zlomil nogo. Reševalci Postaje GRS Kranj so poškodovano osebo oskrbeli, s helikopterjem Slovenske vojske in ekipo za reševanje v gorah pa je bil prepeljan v KC Ljubljana.

Ob 12.58 se je pri spustu po reki Soči pod vasjo Kal - Koritnica, občina Bovec, poškodovala kajakašica. Oskrbela jo je ekipa NMP ZD Tolmin, reševalci postaje GRS Bovec pa so jo prenesli iz struge do reševalnega vozila. S helikopterjem Letalske policijske enote in v spremstvu dežurne ekipe NMP Brnik je bila prepeljana v KC Ljubljana.

Ob 13.16 se je med spustom po kanjonu potoka Sušec pri Srpenici, občina Bovec, poškodovala udeleženka. V spremstvu ostalih udeležencev je počakala na parkirnem prostoru do prihoda ekipe NMP ZD Tolmin, ki jo je oskrbela. S helikopterjem Slovenske vojske in dežurne ekipe GRS Brnik je bila prepeljana v jeseniško bolnišnico.


Predviden razvoj vremena

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nevihte bodo najprej zajele zahodno Slovenijo, dopoldne in sredi dneva pa se bodo razširile nad vso državo. Lokalno bodo možni močni nalivi. Zapihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Popoldne bodo padavine prehodno ponehale, delno se bo zjasnilo, predvsem v severovzhodni Sloveniji bo zapihal okrepljen severni veter. Proti večeru so na Primorskem in Notranjskem spet možne posamezne nevihte. Ponoči se bo ozračje umirilo in postopno zjasnilo.
V nedeljo bo večinoma sončno z nekaj kopaste oblačnosti.
V ponedeljek in torek bo povečini sončno in spet topleje, le v goratem svetu bo čez dan spremenljivo oblačno.

Bilten URSZR: 18.07.2009


Meteo.si

 

Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere 

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.