Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.08.13

Pet posredovanj GRS
Predviden razvoj vremena

Ob 12.33 je planinec zdrsnil z poti med Malim in Velikim Triglavom, občina Bohinj. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, Mojstrana in helikopter LPE z dežurno ekipo za reševanje v gorah, ki so planinca prepeljali v dolino. Žal pa so bile poškodbe planinca tako hude, da je na kraju nesreče izgubil življenje.

Ob 19.17 je pri sestopu iz planine Korošica po lovski stezi proti Ljubelju v občini Tržič padel avstrijski planinec in se poškodoval. Posredovali reševalci GRS Tržič, ki so ga spremili do Ljubelja in s terenskim vozilom prepeljali v Borovlje in ga predali v zdravstveno oskrbo.

Ob 11.16 je pri sestopu s Turske gore, občina Kamnik, zdrsnilo planinki, ki si je zlomila roko. Poletel je helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah, ki je ponesrečenko prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 13.07 je okoli 100 metrov pod vzletiščem na kobariškem Stolu, občina Kobarid, padel padalec. Reševalci GRS Tolmin so ob prihodu na kraj ugotovili, da se je padalec, poljski državljan, smrtno ponesrečil. S pomočjo helikopterja SV in ekipe HNMP so ponesrečenca prepeljali v Tolmin.

Ob 3.08 je v Steletovi koči na Veliki planini, občina Kamnik, starejša občanka padla po stopnicah in se pri tem poškodovala. Gorski reševalci GRS Kamnik so občanko oskrbeli in jo prenesli do Male planine, kjer so jo prevzeli kamniški reševalci.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo in ponedeljek bo precej jasno, ponekod bo pihal veter južnih smeri. V ponedeljek zvečer bodo na severozahodu nastale posamezne nevihte, ki se bodo v noči na torek razširile nad večji del Slovenije. V torek bodo občasne padavine postopno ponehale, popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala zmerna burja. V sredo bo večinoma sončno, na vzhodu bo občasno lahko nekaj več oblačnosti.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.