Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.07.22

GRS v štirih akcijah

Ob 12.40 je na Jezerski Kočni, občina Jezersko, obtičala planinka. Gorski reševalci GRS Jezersko so jo s pomočjo helikopterja LPE ter dežurne ekipe GRS na Brniku nepoškodovano prepeljali v dolino.

Ob 17.46 se je v ferati Češka Koča, občina Jezersko, poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Jezersko so jo ob pomoči helikopterja LPE ter dežurne ekipe GRS na Brniku oskrbeli ter jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.14 si je planinka na Prehodavcih v občini Bovec poškodovala zapestje. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec in helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku. Poškodovano so prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 12.13 se je na Sv. Lenartu nad Škofjo Loko, občina Škofja Loka, poškodovala oseba. Posredovali so reševalci NMP Škofja Loka, ki so osebo oskrbeli ter jo ob pomoči helikopterja Slovenske policije in dežurne ekipe GRS na Brniku prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V torek bo jasno. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja, popoldne ob morju maestral. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 32, na Goriškem in v Vipavski dolini do 35 °C.

V sredo bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v krajih s šibko burjo okoli 20, najvišje dnevne od 31 do 36 °C.

V četrtek in petek bo sončno in zelo vroče. V četrtek popoldne ali zvečer bodo nastale posamezne vročinske nevihte.


 20.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.