Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.08.13

Trikrat GRS Bohinj + enkrat GRS Tolmin
Predviden razvoj vremena

Ob 9.09 je na poti na poti med Doličem in Domom Planika, občina Bohinj, planinca prizadel srčni infarkt. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj, ki so obolelega planinca s pomočjo dežurne ekipe GRS na Brniku s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.33 je na poti čez Plemenice do Doma Planika v občini Bohinj, planincu v nogo priletela skala. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS na Brniku s policijskim helikopterjem. Poškodovanega planinca so na kraju oskrbeli in z vitlom dvignili v helikopter ter ga prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 11.40 si je v dolini Drage, občina Radovljica, hrvaška pohodnica poškodovala gleženj. Posredovali so reševalci NMP Radovljica in Bled, ki so pohodnico na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom prepeljali najprej v ZD Radovljica in nato v SB Jesenice.

Ob 21.11 smo bili obveščeni, da se nad jamo Govic, občina Bohinj, prikazuje utripajoča se lučka. Gorski reševalci GRS Bohinj so na kraju dogodka ugotovili, da se je plezalcema v športno plezalni smeri zataknila vrv. Nepoškodovana so pospremili v dolino.

Ob 16.46 se je med ponesrečenim pristankom v bližini naselja Kamno v občini Tolmin poškodovala jadralna padalka. Prvo pomoč so ji nudili reševalci postaje GRS Tolmin, dokončno pa jo je oskrbela ekipa NMP ZD Tolmin. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici. Reševalci postaje GRS Tolmin so jim pomagali pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V petek bo povečini jasno, ponekod bo občasno nekaj več oblačnosti. Popoldne se bo na severozahodu države pooblačilo, nastala bo kakšna nevihta. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Zvečer se bodo od zahoda začele pojavljati padavine, ki se bodo ponoči širile proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte.
V soboto dopoldne bo dež na zahodu države že ponehal, popoldne pa tudi drugod po državi. Delno se bo zjasnilo.
V noči na nedeljo se bo dež od zahoda spet razširile nad vso državo. Vmes bodo tudi nevihte. Največ dežja bo na Primorskem. Ob morju bo pihal jugo. Nekoliko hladneje bo.
V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno že deževalo. Na Primorskem bodo tudi nevihte.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.