Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.06.12

Tri akcije GRS - V Srebrnjaku se je smrtno poškodoval
Predviden razvoj vremena

Ob 12.26 sta na področju Male Pišnice v Kranjski Gori dva belgijska planinca zašla s poti. En planinec je obtičal v brezpotju. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska Gora, ki so planinca brez poškodb pripeljali v dolino.

Ob 14.35 sta se pri vzponu na Slovenski steber v Triglavski severni steni zaplezala planinca. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na Brniku so s helikopterjem LPE Brnik planinca in planinko našli nepoškodovana na zelo nedostopnem kraju. Planinka je bila fizično izčrpana in dehidrirana. Z vitlom so ju dvignili v helikopter in prepeljali v dolino.

Ob 18.04 sta plezalca opravila vzpon po Bratovski smeri v Srebrnjaku, občina Bovec. Pri sestopu med Srebrnjakom in Zapotoškim vrhom je enemu od plezalcev spodrsnilo, pri čemer je padel v globino okoli 60 metrov. Pri padcu se je smrtno poškodoval. Posredovali so člani GRS Bovec in helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je mrtvega plezalca prepeljal v dolino.

Ob 10.08 se je v Srgaših pri Kopru prevrnil traktorist. Zaradi hudih telesnih poškodb je bil s helikopterjem Slovenske vojske prepeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Ob 18.36 se je na cesti Kočevska Reka–Osilnica v občini Osilnica poškodoval kolesar. Na kraj je odšla reševalna ekipa ZD Kočevje, ki je poškodovanemu kolesarju nudila prvo pomoč. Zaradi hudih poškodb je bil poškodovanec s helikopterjem Slovenske vojske prepeljan v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 17.38 je ekipa nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala obolelo osebo iz SB Izola v UKC Ljubljana.

Ob 13.33 je ekipa nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala bolnika iz šempeterske bolnišnice v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. V ponedeljek bo več oblačnosti, na severu se bodo že dopoldne začele pojavljati krajevne padavine, deloma kot plohe ali nevihte, ki se bodo sredi dneva in popoldne razširile nad večji del Slovenije. V torek bo sprva pretežno oblačno, dež bo ponehal. Sredi dneva se bo postopno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V sredo bo večinoma sončno.

Bilten URSZR: 24.06.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.