Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.06.08

Poškodovan in nepoškodovan padalec in dva poškodovana planinca - Predviden razvoj vremena

Ob 14.45 seje pri naselju Babni Vrt, občina Kranj, poškodoval jadralni padalec, kije pred pristankom padel na tla iz višine nekaj metrov. Pri tem si je zlomil roko. Posredovali so reševalci NMP Kranj, ki so ga prepeljali na pregled v NMP Kranj in nato v UKC v Ljubljano.

Ob 14.45 je 50 metrov pod vzletiščem v Gozdu, občina Tržič, na drevesu obstal jadralni padalec. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Tržič, ki so padalca nepoškodovanega na klasičen način spravili s smreke.

Ob 9.45 se je na poti z Vršiča proti Slemenovi špici poškodoval planinec. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranjska Gora in vojaški helikopter s posadko za reševanje v gorah. Planinec je utrpel samo lažje poškodbe. Nudena mu je bila medicinska pomoč.

Ob 11.00 je na Raduhi v smeri Zadorčeva, občina Črna na Koroškem, sedem metrov globoko padel planinec in si poškodoval nogo. Poškodovanca so pripadniki GRS Prevalje prenesli do kmetije Bukovnik, od koder je bil prepeljan v dolino.

Predviden razvoj vremena

V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastajale krajevne nevihte. Na Primorskem bo ponoči pihala šibka burja.
V soboto in nedeljo bo povečini sončno, v severozahodni Sloveniji so popoldne možne posamezne plohe.

Bilten URSZR: 26.06.2008

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.