Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.08.12

Med plezanjem - Zaplezal se je - Kamen mu je priletel v obraz - Poškodovan kolesar
Predviden razvoj vremena 

Ob 8.38 se je med plezanjem v direktni smeri na Mrzli gori v občini Solčava poškodoval alpinist. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje in helikopter SV z dežurno ekipo za reševanje v gorah. Poškodovanega so s helikopterjem prepeljali v Mozirje, od koder je bil z reševalnim vozilom prepeljan na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Ob 10.55 se je pri pohodu na Veliko planino pri Kuplarjih, občina Kamnik, zaplezal planinec, ki je zaprosil za pomoč. Posredovali so pripadniki GRS Kamnik, ki so planinca našli in ga pospremili v dolino. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.01 je na območju Malega Triglava, občina Kranjska Gora, kamen priletel planincu v obraz in ga poškodoval. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki je poškodovanega planinca s helikopterjem SV prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 16.05 se je na Mariborskem Pohorju poškodoval kolesar adrenalinske vožnje. Posredovala je Gorska reševalna služba Maribor in ekipa NMP Maribor, ki so poškodovanega oskrbeli na kraju nesreče. S helikopterjem Slovenske vojske so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo zjutraj se bo od zahoda pooblačilo. Dopoldne bo od severozahoda začelo deževati, popoldne bo dež postopno zajel vso Slovenijo. V zahodni, južni in osrednji bodo tudi nevihte, predvsem na Primorskem in v južni Sloveniji lahko tudi močne. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna burja. Zvečer bo dež povsod ponehal in pričelo se bo jasniti.
V ponedeljek bo pretežno jasno, ponekod bo še pihal šibak severni veter. Zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.
V torek in sredo bo pretežno jasno. Jutranje megle po nižinah bo postopno manj, dnevne temperature pa bodo postajale spet višje.

Bilten URSZR: 26.08.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.