Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.07.14

Spodrsnilo planinki, ki je padla v globel
Predviden razvoj vremena

Ob 10.18 je pri sestopu s Storžiča skozi Žrelo, občina Preddvor, spodrsnilo planinki, ki je padla v globel globoko okoli 20 metrov in se poškodovala. Gorski reševalci Postaje GRS Tržič so pričeli s klasičnim reševanjem, sočasno pa je v smeri nesreče poletel tudi helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah, ki pa zaradi megle ni uspel priti do mesta nezgode. Gorski reševalci so poškodovanko oskrbeli in jo prenesli do mesta, kjer jo je lahko prevzel helikopter in prepeljal v UKC Ljubljana. V pripravljenosti so bili tudi gorski reševalci GRS Kranj.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in popoldne tudi posamezne nevihte.
V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo lahko rahlo deževalo predvsem ponekod v vzhodni Sloveniji, popoldne pa se bodo tudi drugod po državi pojavljale posamezne plohe in nevihte.
V torek bo na zahodu pretežno oblačno z občasnimi padavinami, v vzhodni Sloveniji pa bo večji del dneva še suho.
V sredo bo oblačno, padavine se bodo prehodno razširile nad večji del Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte.


Delo.si, 26.07.14 14:58: Reševalci odpeljali poškodovano planinko

Kranj - Helikopter gorske reševalne službe je ponesrečeno planinko s Storžiča odpeljal v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Reševanje 53-letne Ljubljančanke je tako po več urah zaključeno, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.
Planinka je pri sestopu s Storžiča na višini okoli 1900 metrov zdrsnila in se po prvih informacijah huje telesno poškodovala. Reševalni helikopter je imel zaradi vremena težave pri dostopu do kraja nesreče. Nesreča se je zgodila na zahtevni markirani planinski poti skozi Žrelo, poroča STA.
Kranjski policisti opozarjajo, da je osvojitev vrha šele pol poti do cilja. Zato se za vzpon izbira težja pot, za sestop pa lažja. Obiskovalcem gora svetujejo, naj pazijo, kje hodijo, naj bodo zbrani, naj med potjo počivajo in uživajo dovolj tekočine. »Ne podcenjujte gore in ne precenjujte svojih zmožnosti,« še svetujejo.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.