Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 28.05.12

Več poškodb planincev in smrtna nesreča - Predviden razvoj vremena

Ob 14.39 so posredovali gorski reševalci postaje GRS Bohinj in helikopter Slovenske vojske na Srenjskem prevalu, občina Bohinj, kjer se je poškodovala planinka. Poškodovanki je bila na kraju dogodka nudena prva medicinska pomoč, nato pa so jo s helikopterjem prepeljali v bolnico na Jesenice.

Ob 17.14 se je v bližini Kramarjeve smeri med Bivakom in vrhom Storžiča, občina Tržič, zgodila gorska nesreča s smrtnim izidom. Posredovali so gorski reševalci GRS Tržič in helikopter SV z zdravnikom in reševalcem letalcem, ki so truplo prepeljali v dolino, kjer so ga prevzele pristojne službe.

Ob 13.19 je na Nanosu v občini Postojna padel planinec in se poškodoval. Pripadniki GRS Ljubljana enota Postojna so poškodovanca oskrbeli ter ga prenesli v dolino, kjer ga je dokončno oskrbela ekipa reševalcev NMP.

Ob 15.10 se je pri Snežnem stadionu pod mariborskem Pohorju poškodovala pohodnica. Reševalci postaje GRS Maribor so osebo prenesli do reševalnega vozila, nato pa je bila prepeljana v UKC Maribor.

Okrog 16. ure so na območju nad Okonino, občina Ljubno, neznani motoristi podrli ograjo na pašniku in z motorji razgnali 11 krav. Podivjane krave so na gozdnatem območju in na območju naselja Okonina pričeli iskati in loviti domači, pomagali pa so jim gasilci PGD Okonina. Do noči je bilo najdenih in ulovljenih 9 krav, iskanje preostalih pa bo potekalo tekom današnjega dne.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in popoldne tudi posamezne nevihte.
V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.
V sredo se bo nadaljevalo nestalno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami.
V četrtek bo pretežno oblačno s padavinami, deloma nevihtami.

 

 

 

 

 

 

 

Bilten URSZR: 28.05.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.