Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.07.12

Alpinist se je poškodoval pri plezanju - Pri zasilnem pristanku si je poškodoval gleženj - Planinec onemogel nad Bavšico - Predviden razvoj vremena

Ob 10.36 se je poškodoval alpinist pri plezanju v steni Planjave nad Logarsko dolino v občini Solčava. Aktivirani so bili reševalci GRS Celje in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS za reševanje v gorah. Poškodovanega alpinista so rešili iz stene in prepeljali na zdravljenje v ljubljanski UKC.

Ob 13.50 je zasilno pristal jadralni padalec na območju Kobariškega Stola v občini Kobarid. Pri pristanku si je poškodoval gleženj, zato so posredovali reševalci GRS Tolmin in poškodovanega padalca prepeljali do Kobarida.

Ob 17.17 je onemogel planinec nad lovsko kočo Bukovica nad Bavščico v občini Bovec. Aktivirani so bili reševalci GRS Bovec in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS za reševanje v gorah. Dehidriranega onemoglega angleškega planinca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sončno in vroče, popoldne in zvečer lahko v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije nastane kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik.
V nedeljo bo dopoldne še večinoma sončno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, predvsem v severni Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte.
V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.
V torek bo sprva še zmerno do pretežno oblačno a večinoma suho, popoldne se bo postopno razjasnilo.

Bilten URSZR: 28.07.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.