Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.05.10

Pokaži objave o reševanjih GRSTri akcije: GRS Škofja Loka, Mojstrana in Bovec - Predviden razvoj vremena

Ob 10.18 so nad Mlako nad Lušo, občina Gorenja Vas - Poljane, gorski reševalci Postaje GRS Škofja Loka prenesli poškodovano osebo iz gozda, jo oskrbeli in prepeljali v ZD Škofja Loka.

Dopoldne so na Tominškovi poti na Triglav, gorski reševalci Postaje GRS Mojstrana, našli v kotanjo padlega tujega planinca. V reševanje se je vključila tudi posadka s helikopterjem SV. Planinec padca in poškodb ni preživel. S helikopterjem so ga prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba. Naknadno je bilo ugotovljeno, da gre za osebo, ki je bila na območju Ljubljane pogrešana že od 13. maja 2010.

Ob 18.08 so se reševalci postaje GRS Bovec aktivirali pri iskalni akciji pogrešanega gorskega kolesarja, ki je v dopoldanskih urah odšel na kolesarsko turo prek Drežniških raven, planine Zaprikraj in planine Predolina. Vrnil naj bi se v Čezsočo. Ker so do poznih popoldanskih ur ni vrnil so svojci zaprosili policijo za pomoč pri iskanju. Pogrešanega kolesarja so srečali pod planino Javoršček in ga pospremili do Čezsoče.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo zjutraj še deloma jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno. Krajevne plohe bodo zjutraj predvsem v severni Sloveniji, čez dan pa v večjem delu države. Nastale bodo tudi posamezne nevihte.
V nedeljo bo tudi spremenljivo do pretežno oblačno, še se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ob morju bo zapihal jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa jugozahodni veter.
V ponedeljek bo zjutraj oblačno s padavinami, čez dan bodo padavine od zahoda ponehale, v zahodni Sloveniji se bo popoldne delno zjasnilo. Občutno hladneje bo, na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
V torek bo pretežno oblačno, v vzhodni Sloveniji bo občasno deževalo.

Bilten URSZR: 29.05.2010


Meteo.si


Prikaži seznam dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.