Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.06.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 7.07 si je na planini Suha, občina Bohinj, planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa HNMP s helikopterjem Slovenske vojske so poškodovanega planinca oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB na Jesenice.

Ob 11.07 je na Ratitovcu, občina Železniki, planinki med hojo zdrsnilo, pri čemer je padla in si poškodovala kolk. Posredovali reševalci postaje GRS Škofja Loka in ekipa HNMP s helikopterjem Slovenske vojske, ki jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 13.57 je na pobočju vzpetine Vodel nad Zatolminom, občina Tolmin, tuji jadralni padalec zasilno pristal na drevesu. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin, ki so s pomočjo vrvne tehnike z drevesa rešili nepoškodovanega padalca in padalo ter ga z vozilom prepeljali v dolino.

Ob 21.46 je v planinsko kočo na Črni prsti prišel jadralni padalec, ki je zasilno pristal v okolici in je tožil za bolečinami v predelu trebuha. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in GRS Bohinj z zdravnico. Po zdravniškem pregledu, rehidraciji je padalec sestopil v spremstvu reševalcev do Kalarskega brda. S terenskim vozilom je bil prepeljan do vasi Kal, kjer je bil predan ekipi NMP ZD Tolmin.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno, pihati bo začel jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 37 °C.

V torek bo sončno. Popoldne in zvečer predvsem na severu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, v alpskih dolinah okoli 11, najvišje dnevne od 26 do 33 °C.
V noči na četrtek bodo zlasti v severni Sloveniji krajevne nevihte, prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka burja.
 

V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Vročina bo popustila.


 29.06.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.