Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.08.20

GRS Škofja Loka pod Ratitovcem zaman

Ob 9.18 je pohodniku na Ratitovcu, občina Škofja Loka, postalo slabo in je omedlel. Reševalci GRS Škofja Loka so zaprosili za pomoč helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je poletel proti obolelemu, vendar zaradi vremenskih razmer ni mogel pristati. Zdravnika so s helikopterja spustili do obolelega, ki je ugotovil smrt pohodnika, nato so ga s helikopterjem prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Ob morju ter v vzhodni in osrednji Sloveniji bo še dokaj sončno z možnostjo popoldanskih krajevnih neviht. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 22, drugod od 26 do 31 °C.

V nedeljo bo na zahodu pretežno oblačno, drugod bo zjutraj še delno jasno. Padavine in nevihte se bodo od zahoda postopno širile proti vzhodu. Možna bodo krajevna neurja. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, ob morju okoli 23, najvišje dnevne od 20 do 26, ob morju in na vzhodu do 29 °C. V noči na ponedeljek bo dež prehodno povsod ponehal, delno se bo razjasnilo.

V ponedeljek čez dan se bo od juga spet pooblačilo, popoldne bo pričelo deževati.
V torek dopoldne bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha.


 29.08.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.