Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 02.08.05

Pri sestopu z Raduhe – Ne Kredarici - Pes ugriznil oskrbnico - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
2. avgusta 2005 - izvleček

Ob 11.30 si je planinec pri sestopu z Raduhe po melišču v občini Solčava poškodoval nogo. Člani Postaje GRS Prevalje so mu imobilizirali nogo, ga s transportnim sredstvom prepeljali v dolino in predali v nadaljno oskrbo.

Ob 17.54 si je planinec na Kredarici v občini Kranjska Gora poškodoval nogo. Dežurna ekipa je s policijskim helikopterjem poletela na Kredarico in poškodovanega planinca prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 12.44 je v planinski koči na Grohatu v Raduhi, občina Solčava, pes ugriznil oskrbnico. Prisotna člana Postaje GRS Prevalje sta oskrbnici oskrbela rano in jo z vozilom prepeljala v ZD Ravne na Koroškem, kjer ji je zdravnica očistila ter oskrbela ugriznino na levi roki. Po nudenju zdravnišeke pomoči je bila prepeljana nazaj do planinske koče.

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V sredo bo oblačno. Dopoldne se bodo padavine od juga postopno okrepile in čez dan bo kar pogosto deževalo, predvsem bodo plohe in nevihte. V severovzhodnih krajih bo popoldne zapihal okrepljen severni in severovzhodni veter, zvečer pa tudi drugod po državi in na Primorskem zmerna burja. V četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodnih krajih bo občasno še rahlo deževalo. Na Primorskem se bo popoldne počasi jasnilo. Ponekod bo pihal severni veter, ki bo čez dan nekoliko oslabel.
V petek in soboto bo večinoma sončno. V petek bo predvsem na Štajerskem in v Prekmurju še pihal severni veter.


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.