Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 02.08.06

Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
2. avgust 2006 - izvleček

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo oblačno. Čez dan se bodo padavine od zahoda spet okrepile. Vmes bodo tudi nevihte. Ob morju bo pihal jugo, zvečer pa bo ob prehodu hladne fronte zapihal okrepljen severni veter. Ponoči bo dež prehodno ponehal. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo spet krajevne padavine deloma plohe in nevihte. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
V soboto zjutraj bo dež povsod ponehal, delno se bo zjasnilo. Popoldne so še možne krajevne plohe. V nedeljo bo dopoldne večinoma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s posameznimi plohami in nevihtami.

OPOZORILO

Po podatkih Agencije RS za okolje so v četrtek popoldne in zvečer ob prehodu hladne fronte po Sloveniji možni močni nalivi in sunki vetra. Lokalno lahko v šestih urah pade okoli 50 milimetrov dežja. Ob morju bo popoldne pihal okrepljen jugo, zvečer pa lahko pričakujemo obrat na tramontano. Sunki lahko dosežejo okoli 70 kilometrov na uro. Morje bo močno vzvalovano.
V noči na petek bodo reke po vsej državi naraščale. Predvsem v prvem delu noči na petek lahko v hribovitih predelih Slovenije močneje narastejo manjši potok in hudourniki. Ponekod lahko pride do hudourniških izbruhov in poplavljanj na območju ozkih dolin in hudourniških grap.


Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.