Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 04.05.07

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
4. maja 2007 - izvleček

Predviden razvoj vremena

V petek dopoldne se bo od jugozahoda povsod pooblačilo. Zjutraj in del dopoldneva bo še večinoma suho. Potem se bo dež od zahoda postopno razširil nad vso Slovenijo, do Prekmurja šele popoldan. Vmes bodo nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Ponoči bo dež postopno ponehal in ponekod se bo delno zjasnilo.
V soboto bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.
V nedeljo bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte.
V ponedeljek bo večinoma sončno.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo, Službe za sneg in plazove, je od ponedeljka do petka prevladovalo sončno in razmeroma toplo vreme. Ničla je bila na nadmorski višini okoli 2600 metrov, občasno se je spustila pod 2500 metrov. Vmes je bilo nekaj ploh in neviht, ki pa niso vplivale na lavinske razmere. Sneg se je talil in izgineval.
V Julijskih Alpah je na 2500 metrih do 120 cm snega, nižje sneg leži predvsem na planotah in v osojah. Drugod v naših gorah je nekaj snega le v osojah in po grapah. Snežna odeja je mehka in v visokogorju ponoči pomrzne. Nevarnost snežnih plazov je majhna, 1. stopnje. Čez dan se zaradi segrevanja sneg na prisojnih pobočjih precej zmehča.
V petek in v noči na soboto bodo padavine. Snežilo bo nad približno 2200 metrih. Višje bo zapadlo do okoli 20 cm snega. Nižje se bo zaradi dežja nekaj snega stalilo. V soboto in nedeljo bodo še krajevne plohe, nad 2200 metrih snežne. Ničla bo v soboto in nedeljo nad 2700 metrih. Lavinske razmere se ne bodo spreminjale.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.