Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 15.07.07

GRS v soboto posredovala kar osemkrat - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
15. julija 2007 - izvleček

Ob 13.15 se je na grebenu Stola nad Kobaridom v nesreči z jadralnim padalom hudo poškodoval avstrijski državljan. Dežurna ekipa GRS iz Brnika in člani gorske reševalne službe postaje GRS Tolmin so s pomočjo helikopterja SV odpeljali poškodovanca v šempetersko bolnišnico.

Ob 11.08 je na pašniku nad hotelom na Krvavcu krava z rogom poškodovala deklico. Poškodovano so oskrbeli gorski reševalci z zdravnikom reševalcem-letalcem. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v SB Jesenice.

Ob 12.17 si je na planini Lašca nad izvirom Tolminke, občina Tolmin, planinka pri padcu poškodovala nogo. Posredovali so reševalci gorske reševalne službe Postaje GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS iz Brnika, ki so s pomočjo helikopterja SV prepeljali poškodovano v šempetersko bolnišnico.

Ob 14.46 si je na planinski poti iz Kališča proti Mačam v občini Preddvor pri sestopu planinka poškodovala gleženj na levi nogi. Gorski reševalci GRS Kranj so planinko oskrbeli in jo prepeljali v ZD Kranj.

Ob 15.52 je v Koči pod Bogatinom obolela planinka. Pomoč ji je nudila dežurna ekipa GRS iz Brnika, ki jo je s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 17.57 si je na poti čez Komarčo proti Triglavskim jezerom planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci Postaje GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS iz Brnika so s pomočjo helikopterja Slovenske vojske poškodovano prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 19.17 se je pod Velikim Špičjem v dolini Triglavskih jezer pri sestopu zaradi zdrsa po pobočju poškodoval planinec. Posredovali so reševalci gorske reševalne službe Postaje GRS Bohinj in ekipa GRS iz Brnika, ki so poškodovanca s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 12.55 so nad Bohinjsko Bistrico pod vodstvom policije gorski reševalci postaje GRS Bohinj opravili iskalno akcijo za pogrešano osebo. Razdeljeni v več skupin so pregledali območje Planine za Liscem, Črna prst in Planina Osredki. Ob 14.20 so planinca našli in ga nepoškodovanega pospremili v dolino.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno.
V ponedeljek bo ponekod pihal jugozahodni veter.
V torek in sredo bo večinoma jasno in vroče. V torek bo še pihal jugozahodni veter.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.